Skip to content

Provincie Jiangsu & CFDA

Werkbezoek provincie Jiangsu

 

Deze week is een delegatie uit de provincie Jiangsu op werkbezoek in Nederland. Deze delegatie bestaat uit 17 leden van de provinciale en stedelijke Chinese Food & Drug Administration (CFDA). De delegatie is in Nederland om meer inzicht te krijgen in de Nederlandse aanpak van onder ondere voedselveiligheid en certificering. We hebben woensdag 10 oktober de Nederlandse counterpart, het NVWA, bezocht en gesproken over risico’s en beheersing van de supply chain. Het NVWA speelt overigens ook een belangrijke rol wanneer je als Nederlandse producent of handelaar naar China wilt exporteren.

Daarnaast zullen er nog een aantal bezoeken gebracht worden aan Nederlandse bedrijven op het gebied van Food, Cosmetics & Medical devices. We hebben bijvoorbeeld al een groot cosmeticamerk bezocht en een bekende snackproducent.

China wordt steeds meer een consumentenmarkt en er is daarom ook zeer veel aandacht en bereidheid in samenwerking op bovenstaande gebieden. Jiangsu, met de hoofdstad Nanjing, is een van de welvarendste en dichtstbevolkte provincies in China met meer dan 80 miljoen inwoners. In de aanpak voor een eventuele zakelijke samenwerking met een Chinese partner is het goed om te beseffen dat één Chinese provincie al vele malen groter is dan een aantal Europese landen bijelkaar. Elke regio heeft haar eigen aanpak, kent zelfs op bepaalde gebieden andere interpretaties of uitvoering van de wetgeving. Verdiep je daarom goed en bereid je goed voor wanneer je zaken wilt doen met China.

Wilt je meer weten over zakendoen met China, neem dan contact op via info@cgcb.nl

 

 

Deel dit artikel via:

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *