Skip to content

Business Partner Search

Een partner search is meer dan alleen een bedrijvenlijst!

Het is voor Nederlandse ondernemers vaak lastig om een goede en betrouwbare zakenpartner in het buitenland te vinden. “Hoe vind ik de juiste internationale zaken- en/ of samenwerkingspartners?” CGCB International is gespecialiseerd in het selecteren van de juiste agent of distributeur voor uw product en/of dienst. Zo hebben wij bijvoorbeeld ondernemers geholpen die graag zaken willen doen in China.

Wat betreft de partner search stellen wij van CGCB International allereerst op basis van uw exportstrategie een partnerprofiel op. In deze partnerprofiel beschrijven we uw bedrijf en het type partner waar u naar op zoek bent. Vervolgens stellen wij op basis van uw criteria een zogeheten long list op, een uitgebreide lijst van mogelijke distributeurs of agenten. We maken samen met u een afspraak om deze long-list met u door te nemen en te bespreken. Hierdoor kunnen we identificeren en vaststellen welke bedrijven relevant voor u en uw onderneming zijn.

 

Shortlist van bedrijven

CGCB International beschikt over een tweede kantoor dat actief is in China en Hong Kong. Ons team in China en Hong Kong zal de eindbeslissers van potentiële partners benaderen en contacteren voor nadere informatie. We vragen de partij of er interesse is voor een mogelijke samenwerking. Daarnaast voeren wij een vereenvoudigde ‘company check’ voor u uit om te onderzoeken of wij met een bestaand bedrijf en juiste eindbeslisser te maken hebben. Dit zal uiteindelijk resulteren in een short-list van meestal drie to vijf bedrijven.

Nadat we de zogeheten short-list van bedrijven hebben gecreëerd, zullen we een ‘teleconference call’ opzetten voor de eerste kennismakingsgesprekken. Een ‘teleconference call’ is een gesprek waarbij we de mogelijkheid hebben om met buitenlandse partijen te spreken. Als de gesprekken positief aflopen en wij er een goed gevoel bij hebben, dan kunnen we namens u de bedrijven bezoeken óf, indien gewenst, kunt u naar het kantoor van het bedrijf in het buitenland om de vervolggesprekken te voeren. Samen met ons team zullen wij u voorbereiden op deze afspraken zodat u zich op best mogelijke manier kunt presenteren.