Skip to content

Sourcing

International Sourcing

Er is een grote kans dat u de term sourcing weleens hebt horen vallen in een zakelijke omgeving, maar wat is het nou eigenlijk precies? Het is de bezigheid waarbij een onderneming actief op zoek gaat naar een geschikte fabrikant voor een nog te ontwikkelen of voor een bestaand product. Het is een proces waarbij potentiële fabrikanten zorgvuldig worden geselecteerd met als doel om de meest geschikte fabrikant te vinden voor een bepaalde product. Tijdens het proces worden de potentiële fabrikanten gescreend om te achterhalen of de fabrikant inderdaad een geschikte match is voor het bedrijf.

Sourcing in China

Het sourcen van producten in China kan door cultuur- en communicatieverschillen voor een grote groep Nederlandse ondernemers een moeilijke exercitie zijn.

Cultuurverschillen en Taalbarrières

Er zijn verschillende manieren van sourcing te gebruiken. De makkelijkste manier is vanzelfsprekend het internet. Ondernemers gaan hierbij achter hun computer op zoek naar fabrieken en leveranciers om te benaderen. Ook komt het vaak voor dat een onderneming, of vertegenwoordigers ervan, aanwezig zijn op bijeenkomsten zoals bijvoorbeeld een vakbeurs om gebruik te maken van de gelegenheid om verschillende potentiële mensen te benaderen. Echter, in geval van China, kan het door communicatiebarrières vaak lang duren voordat men elkaar begrijpt. Daarnaast is het voor Nederlandse ondernemers vaak heel lastig te bepalen of de leverancier wel betrouwbaar is of niet.

Zakendoen in China is anders in vergelijking met Nederland. Derhalve is het van belang om te weten hoe er in China gewerkt wordt. Ook is het belangrijk om de Chinese cultuur te kennen en begrijpen.

Het is belangrijk om als bedrijf lokaal aanwezig te zijn door bijvoorbeeld bezoeken te brengen aan de verschillende fabrieken in China om de productie mogelijkheden te bekijken. Zo is het voor een ondernemer gemakkelijker om de fabrieken te kunnen beoordelen. Echter, dit neemt helaas veel tijd en moeite in beslag. Desondanks is het een belangrijke, soms wel cruciale, onderdeel van het zoeken en vinden van een geschikte fabrikant.

Sourcing Agent

Het vinden van een goede sourcing agent in China kan voor u een oplossing zijn. Door gebruik te maken van een sourcing agent kunt u zich meer richten op uw core business.

CGCB International heeft in het verleden meerdere ondernemers voorzien van diensten op het gebied van sourcing óf het selecteren van een sourcing agent in China. Door onze jarenlange ervaring en expertise kunnen we u voorzien van de service dat van belang is voor uw bedrijf.

Het team van CGCB International is gevestigd in Nederland, China en Hong Kong. Onze team bestaat uit professionals die het Chinese cultuur goed kennen. Daarnaast spreken wij zowel de Chinese, Cantonese, Nederlandse én Engelse taal.