Skip to content

Starters International Business (SIB)

Start met internationaal ondernemen!

Het Starters International Business programma is een programma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en ondersteunt Nederlandse ondernemers die hun eerste stap richting internationalisering zetten. Ondernemers die op zoek zijn naar bijvoorbeeld mogelijkheden voor het opzetten van een onderneming in het buitenland, een internationale zakenpartner óf gewoonweg hulp nodig hebben op het gebied van exporteren naar het buitenland komen in aanmerking voor het SIB-programma.

Echter, het Starters International Business programma is enkel  bedoelt voor ondernemers die weinig tot géén ervaring hebben op het gebied van internationaal zakendoen. Met het Starters International Business programma helpt CGCB International bedrijven die de stap willen maken naar internationaal ondernemen. Samen bekijken we welke landen geschikt zijn als afzetmarkt voor uw product(en) of dienst(en).

Indien uw casus door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is goedgekeurd ontvangt u een voucher ter waarde van € 2.500 voor het gehele Starters International Business coachingstraject. Tijdens de  individuele coaching onderzoekt u met een adviseur/coach van CGCB International de mogelijkheden in het buitenland, en werkt u naar een concreet actieplan.

Voorwaarden zijn:

  • U bent mkb-ondernemer.
  • U heeft geen of weinig ervaring heeft met zakendoen op buitenlandse markten,
  • U bent bereid is te investeren om daadwerkelijk stappen over de grens te zetten.

Onze adviseurs hebben veel kennis en ervaring op het gebied van corporate finance en internationaal zakendoen. Onze senior adviseurs hebben onder andere namens het voormalige Nederlands Centrum voor Handelsbevordering vele Nederlandse bedrijven in uiteenlopende industrieën geadviseerd met internationale vraagstukken.

Waarom exporteren?

Het kan voor een onderneming gunstig zijn om deel te nemen aan de export van goederen of diensten naar het buitenland, met name voor ondernemingen uit Europa. Het komt vaak voor dat ondernemingen in het buitenland bijvoorbeeld niet in staat zijn om een specifieke product te produceren. Zo komt het bijvoorbeeld ook voor dat producten in een bepaalde regio of continent schaars zijn vergeleken met de rest van de wereld. Naast producten zijn er natuurlijk ook diensten. Het komt vaker voor dat de bevolking in Europa meer over de nodige expertise beschikt dan bijvoorbeeld een land uit Azië. In zulke gevallen kan het rendabel zijn voor uw onderneming om te starten met exporteren naar het buitenland. Echter, exporteren is niet iets wat je zomaar even doet. Exporteren vereist een goede voorbereiding, waarbij het opzetten van een goede en concrete exportplan een belangrijk onderdeel is. De Nederlandse markt kan verzadigd zijn om verder te kunnen groeien of u verwacht dat uw product of dienst in het buitenland aan zal slaan. Zo zijn er verder nog talloze redenen voor een ondernemer om te beginnen met exporteren.

Heeft u advies nodig op het gebied van internationaal zakendoen en/of wilt u gebruik maken van het Starters International Business traject, neem dan gerust contact met ons op.