Skip to content

Handelsmissie Transport & Logistiek naar Marokko

Handelsmissie naar Tanger (Marokko) - 2013

De Rotterdamse wethouder Jeannette Baljeu (Haven, Verkeer en Regionale Economie), is van 20 tot 23 mei 2013 met dertien Nederlandse bedrijven afgereisd naar Tanger, Marokko. Het doel van deze handelsmissie is het bevorderen van de zakelijke relaties en handel tussen Marokko en Nederland.

Er zijn vele kansen voor Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in de snelgroeiende Marokkaanse economie, met name in sectoren als havenontwikkeling, infrastructuur, transport en logistiek in het noordelijke deel van Marokko. Tanger is de twee na belangrijkste industriële centrum van Marokko na Casablanca. Als een van de belangrijkste vrijhandelszones ter wereld, en een van de grootste havens in Afrika, kan Tanger Med meer dan 600 miljoen consumenten in Europa, Afrika en Noord-Amerika bereiken.

De Nederlandse handelsdelegatie heeft deelgenomen aan een intensief driedaags programma met onder meer:

  • Een ontmoeting met de Marokkaanse minister van equipment en transport, de heer Rabbah en zijn staf. Evenals een presentatie over de economische ontwikkeling en kansen in Marokko;
  • Besprekingen met de gouverneur van Tangier-Tetouan, de burgemeester van Tangier, de president van Tanger Med, de directeur van Nador Med, de president van Marchica Med, de directeur van Bouregreg, de president van Tangier Free Zone, de directeur van CRI, de directeur van de Kamer van Koophandel Tangier en Tetouan, en overige overheidsvertegenwoordigers en belangenorganisaties zoals  CGEM.
  • Een bezoek aan Tanger Med, APM Terminals, jachthavens, de oude haven en de ontwikkelingen en andere projecten in Tanger.
  • Matchmaking-evenement voor Nederlandse bedrijven met meer dan 100 Marokkaanse counterparts.

De handelsmissie werd georganiseerd door het NCH in samenwerking met de gemeente Rotterdam, de Nederlandse ambassade in Rabat en CGCB International B.V.

Deel dit artikel via:

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *